Hmelj se penje po grmlju, ogradama i drveću. Upotrebljavamo ženske cvatove, slične češerima. Sakupljamo ih u rujnu, sušimo i čuvamo u tamnim staklenkama koje se mogu dobro zatvoriti. Ima vrlo aromatičan a u većim količinama čak i omamljujući miris. Okus mu je vrlo gorak i trpak. Mlade pupoljke beremo u ožujku i travnju za salatu, cvatove u srpnju i kolovozu, a češerice u jesen.
Hmelj
Written By Unknown on četvrtak, 5. veljače 2015. | 09:16
Latinski izraz: humulus lupupus
Hmelj se penje po grmlju, ogradama i drveću. Upotrebljavamo ženske cvatove, slične češerima. Sakupljamo ih u rujnu, sušimo i čuvamo u tamnim staklenkama koje se mogu dobro zatvoriti. Ima vrlo aromatičan a u većim količinama čak i omamljujući miris. Okus mu je vrlo gorak i trpak. Mlade pupoljke beremo u ožujku i travnju za salatu, cvatove u srpnju i kolovozu, a češerice u jesen.
Hmelj se penje po grmlju, ogradama i drveću. Upotrebljavamo ženske cvatove, slične češerima. Sakupljamo ih u rujnu, sušimo i čuvamo u tamnim staklenkama koje se mogu dobro zatvoriti. Ima vrlo aromatičan a u većim količinama čak i omamljujući miris. Okus mu je vrlo gorak i trpak. Mlade pupoljke beremo u ožujku i travnju za salatu, cvatove u srpnju i kolovozu, a češerice u jesen.
0 komentari:
Objavi komentar